Wie zijn wij?

PHRASE. is een rockband uit omgeving Gouda.  Onze stijl valt moeilijk te vangen verder dan het woord ‘Rock”. Inspiratie (en enkele covers) verschillen van Queen,  Anouk en RHCP tot The Pretty Reckless, Halestorm en KALEO. Ons eigen werk pakt invloeden van ons alle vijf en vormt daarmee een mooie mix gebouwd op de vraag: hoe klinkt dit op een podium? Met een zevental eigen nummers onder de belt worden podia onstuimig gemaakt door de liefde die we hebben voor onze muziek. 

Na elkaar ontmoet te hebben in de Goudse Popschool in Juni 2017 besloten bassist Raymond Play, drummer Korè Mara Verkaik en gitaristen Gina ter Haar en Milan van Engelen deze band op te zetten. In augustus 2018 verscheen Anniek de Wit voor het eerst als nieuwe zangeres van de band. Het schrijven kreeg een goede zet, de ambities stegen en sinds nieuwjaarsdag 2019 is de naam PHRASE. een feit. 

Sinds het avontuur van PHRASE in 2017 begon, heeft de band zich vertrouwd gemaakt met de lokale scene in Gouda met vele keren optreden in de Goudse Popschool,  het Ouwe Goudse Festival, Studio Gonz en So What. Enkele uitstapjes van deze vaste podia zijn er geweest naar Woerden, Almere en ook GoudaFM, een lokale radiozender. 

Op het moment staan de vizieren scherp gesteld op maar één doel: het schrijven van een coherente, conceptueel gestuurde EP. En daarna natuurlijk het opnemen, mixen, masteren en uitbrengen van dit hoogtepunt. Een releasetour komt langzaam dichterbij, maar alles op z’n tijd. 

Who are we

Bandleden

IMG_8527b (2)

Anniek de Wit

Zang

Als frontvrouw is Anniek altijd enthousiast en weet de sfeer goed te maken. Ze maakt hierin geen onderscheid tussen het podium of onze bescheiden oefenruimte. Met haar karakteristieke stem weet ze PHRASE.’s nummers een eigen twist te geven. Zo worden covers een nieuw licht gezet en krijgt ons eigen werk de echt Phrase.-sound.

Korè Mara Verkaik

Drums

Korè staat gelijk aan ritme. Ze deelt (ritmische) slagen uit als het hen niet zint, waarmee ze in de basis het nummer compleet kan omgooien. Van een subtiele ballad tot een geweldige rockshow, met ruime ervaring als drummer kan die een groot assortiment aan diverse ritmes produceren.

0b8b7a4a-5131-4dd0-94ff-7e08e8a1669e (2)
IMG_8266a (2)

Raymond Plat

Basgitaar

Raymond heeft tijdens het spelen in Cats for Breakfast een passie opgebouwd voor het lage gegrom van een stevige bas. Met een goede rock sound en soms funky melodische baslijnen versterkt hij de backbone van PHRASE. De Precision Bass geeft hem zijn gewenste sound waarmee hij een goede groove produceert die samen met de drumpartij een synergie vormt.

Gina ter Haar

Gitaar

Gina is begonnen op de akoestische gitaar, waardoor zij een sterk gevoel voor ritmepartijen bezit. In de loop der tijd is haar voorkeur veranderd naar haar semi akoestische PRS geluid. Dit strijdwapen zorgt voor heldere clean sound of een rijke overdrive. Haar slag en akkoord keuzes maken haar tot een nummer producerend beest!

IMG_8251d (2)
Milan van Engelen_250x250

Milan van Engelen

Gitaar

Milan heeft jaren ervaring met het bespelen van de gitaar. Hij is begonnen als een echte blues liefhebber, maar is nu ontplooid tot een echte rocker! Milan geeft zijn eigen invulling aan solo’s en nummers, waarin zijn passie voor blues niet ontbreekt. Zijn held “John Frusciante” inspireert hem in zijn kenmerkende geluid. Hij bespeelt zijn Stratocaster als een legendarische god en dwingt alle vrouwen aan zijn voeten!