Wie zijn wij?

PHRASE. is een rockband uit omgeving Gouda.  De band speelt verschillende covers, van Green Day’s Holiday tot Queen’s Don’t Stop Me Now en tegelijkertijd worden ook eigen creaties naar buiten gebracht – waarvan inmiddels drie nummers het licht van het podium hebben gezien.

Na elkaar ontmoet te hebben in de Goudse Popschool in Juni 2017 besloten bassist Raymond Play, drummer Jamiro Verkaik en gitaristen Gina ter Haar en Milan van Engelen deze band, voorheen bekend als Cats For Breakfast, op te zetten. In augustus 2018 verscheen Anniek de Wit voor het eerst als nieuwe zangeres van de band en sinds nieuwjaarsdag 2019 is de omtovering tot PHRASE. een feit. 

Sinds het avontuur van PHRASE in 2017 begon, heeft de band zich omhoog gewerkt in de lokale scene in Gouda. Van vele keren optreden in de Goudse Popschool tot tweemaal op het Ouwe Goudse Festival staan, waarbij de 2e en 3e plaats werd behaald voor de publieksprijs. Ook zijn de bandleden al op GoudaFM, een lokale radiozender, te horen geweest. 

Who are we

Bandleden

IMG_8527b (2)

Anniek de Wit

Zangeres

Als frontvrouw is Anniek altijd enthousiast en weet de sfeer goed te maken. Ze maakt hierin geen onderscheid tussen het podium of onze bescheiden oefenruimte. Met haar karakteristieke stem weet ze PHRASE.’s nummers een eigen twist te geven. Zo worden covers een nieuw licht gezet en krijgt ons eigen werk de echt Phrase.-sound.

Jamiro Verkaik

Drummer

Jamiro staat gelijk aan ritme. Hij deelt (ritmische) slagen uit als het hem niet zint, waarmee hij in de basis het nummer compleet kan omgooien tot een subtiele ballad of een geweldige rockshow. Zijn ruime ervaring als drummer kan hij een groot assortiment aan diverse ritmes produceren.

0b8b7a4a-5131-4dd0-94ff-7e08e8a1669e (2)
IMG_8266a (2)

Raymond Plat

Bassist

Raymond heeft tijdens het spelen in Cats for Breakfast een passie opgebouwd voor het lage gegrom van een stevige bas. Met een goede rock sound en soms funky melodische baslijnen versterkt hij de backbone van PHRASE. De Precision Bass geeft hem zijn gewenste sound waarmee hij een goede groove produceert die samen met de drumpartij een synergie vormt.

Gina ter Haar

Gitarist

Gina is begonnen op de akoestische gitaar, waardoor zij een sterk gevoel voor ritmepartijen bezit. In de loop der tijd is haar voorkeur veranderd naar haar semi akoestische PRS geluid. Dit strijdwapen zorgt voor heldere clean sound of een rijke overdrive. Haar slag en akkoord keuzes maken haar tot een nummer producerend beest!

IMG_8251d (2)
Milan van Engelen_250x250

Milan van Engelen

Gitarist

Milan heeft jaren ervaring met het bespelen van de gitaar. Hij is begonnen als een echte blues liefhebber, maar is nu ontplooid tot een echte rocker! Milan geeft zijn eigen invulling aan solo’s en nummers, waarin zijn passie voor blues niet ontbreekt. Zijn held “John Frusciante” inspireert hem in zijn kenmerkende geluid. Hij bespeelt zijn Stratocaster als een legendarische god en dwingt alle vrouwen aan zijn voeten!